Kindertoeslagaffaire

Parlementaire Enquête Fraudebeleid en Dienstverlening

 

Hoi Netwerk! Geen blog van mij over mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn uitdagingen of groei. Nee, ik deel graag wat met jullie wat mij én jullie allen raakt. Namelijk de stand van ons land, de rechtsstaat, van hoe wij afspreken dat vanuit de overheid burgers behandeld worden. We kunnen allemaal met persoonlijke groei bezig zijn, wat fantastisch is, en tegelijk ook oog hebben voor elkaar. Die ander dat ben jij ook. De samenleving die maken wij te samen. Dus daarom deel ik graag wat over een vrouw die geen persoonlijk groeiverhaal hier heeft kúnnen delen omdat zij aan het overleven was, meer dan tien jaar in gevecht met de overheid.

Die vrouw is mevrouw Gonçalves-Tavares en zij is gisteren gehoord in Parlementaire Enquête Fraudebeleid en Dienstverlening.

Mevrouw Gonçalves-Tavares, moeder van 3 kinderen, werd meer dan 10 jaar geleden om 22:00 uur (!) gebeld door de belastingdienst, onder aanvoering van diverse intimiderende woorden (“u moet 125.000 euro terug betalen”). De intimidaties werden vervolgens al de volgende dag waar gemaakt. Komende van de kinderopvang zag ze dat haar hele huis ontruimd werd.

Onterecht.

Zij is onterecht aangemerkt als fraudeur en de nachtmerrie is voor haar nog steeds niet voorbij.

De financiële consequenties: € 250 euro / maand. Een moeder en 3 kinderen. En daar moest alles van betaald worden. Huur, gas, licht, zorg. Alles.

We weten al jaren dat het hashtagtoeslagenschandaal bol staat van mensonterende praktijken, uitgevoerd door onze overheid; leugens, discriminatie, intimidaties en vernederingen (“afpakjesdag” etc) zijn onschuldige burgers ten deel gevallen. En toch, het verhaal van mevrouw Gonçalves-Tavares tijdens het verhoor van gisteren sneed weer door merg en been.

hashtagtoeslagenschandaal
hashtagrechtsstaat

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *